Australian Labradoodle

En Australian Labradoodle er en krysning mellom en renraset labrador og renraset puddel, enten standard , medium eller miniatyr.


Rasen ble først utviklet i Australia på 1970-tallet da Royal Guide Dog Association of Australia jobbet med å skape en allergivennlig førerhund og har siden blitt et populært kjæledyr på grunn av kombinasjonen med en positiv, lærevillig og vennlig gemytt. I tillegg til å være  allergivennlige og lav til ingen røyting 


Du finner mer og utfyllende informasjon knyttet til Australian Labradoolde historie her:


Ryktet spredte seg om egenskapene til denne nye rasen, og oppdrettere i Australia begynte å jobbe med ideen om å forbedre og foredle rasen. Snart ble oppdrettere fra hele verden med for å utvikle den australske Labradoodle vi alle kjenner og elsker i dag.


Selv om forskjellige raser ble brukt i den innledende finjusteringen av rasen, brukes nå tre raser rundt om i verden for å lage den australske labradoodle: Labrador Retriever, Puddel og Cocker Spaniel (engelsk eller amerikansk). På dette tidspunktet er dette de eneste tre rasene som fortsatt brukes i den australske labradoodle, i henhold til WALAs regler og forskrifter.


Størrelse:

Det skal ikke være noen merkbar forskjell i det generelle utseendet til standard-, medium- eller miniatyrstørrelsene bortsett fra den faktiske størrelsesforskjellen. Høyden måles til toppen av skulderbladene (manken) mens du står rett på et flatt underlag.


Miniatyr
Høyde: 35cm til 43cm


Medium
Høyde: 43cm til 53cm


Standard
Høyde: 53cm til 63cmGenerelt utseende:

Den australske labradoodle beveger seg med smidighet og ynde når den er aktiv, men er kompakt med substans og middels utbeining. Sprudlende av glede og energi når de er fri, blir de avslappede og stille når de håndteres. Australske Labradoodles har en frittflytende bølget eller krøllete pels som er lav til ikke-røytende. Tidlig generasjon Labradoodles brukt til infusjon har større variasjon i pelsen.


Temperament
Den australske Labradoodle er naturlig sosial og knytter seg godt til sine menneskelige følgesvenner. Overfylte av glede og moro bringer de uendelig moro og lykke til de rundt dem. Labradoodlen er intuitiv og intelligent, og viser eksepsjonell kjærlighet og lojalitet til de med spesielle behov. Lett trent, Labradoodle er en ideell følgesvenn for familier av alle slag.


Pels: 
Det ideelle i den australske Labradoodle er en lav til ikke-fellende pels; men fordi rasen fortsatt er i utvikling, er det vanlig å se mer enn én pelstype i rasen.


Australske Labradoodles har en enkelt pels som spenner seg fra rette til løse krøller eller ull. Ideelt sett bør ikke krøllene være stramme og pelsen bør ikke være for tykk eller luftig. De kan være allergivennlige for mange mennesker som har hunderelaterte allergier. Pelsen er så ikke-fellende som enhver hund kan være. I noen av de tidlige generasjonene, F1, F2 og F1b, kan det imidlertid forekomme mer røyting, men forekommer sjelden i flergenerasjons Labradoodle.


Tekstur – det er tre typer tekstur:

Strihåret røyter lett til moderat mengde. Denne pelsen er sett i tidlige generasjoner.


Ullpelsen er tett og lik i følelsen av lammeull. Ullfrakker henger i stramme eller løse spiralkrøller og vil åpne seg for å vise huden. Det er lav til ingen røyting.


Fleecepelsen har en silkeaktig tekstur ofte beskrevet som en Angora geit tekstur. Denne pelsen varierer fra rett til bølget eller fallende i myke krøller. Det er lav til ingen røyting


Labradoodle finnes i svart, hvit, gylden, brun, rød, aprikos og hvit. De kan også komme partifarget med flere farger.