Vårt avlsprogram

Veien og oppstarten som oppdretter har vært lang, men det viktigste for oss er at vi er seriøse og avler kun på godkjente avlshunder og at de oppfyller de høye kravene og testene en avslhund må igjennom for å bli godkjent.

Valget om å starte med oppdrett er ikke gjort over natten, og man må ha god tid. 


Vi har fokus på kun å drive oppdrett av friske hunder med svært godt gemytt, og ingen blir avlet på hvis det viser seg at hundene har noen form for allergi, adferdsproblem eller andre sykdommer. Alle valper som blir solgt fra oss er registrert og selges med alle nødvendige papirer.


Vi velger kvalitet fremfor kvantiet.


Her finner du hundene i vårt avslprogram


Hva kan du forvente av oss som din oppdretter

 • Helsebok og veterinærattest fra veterinær. 
 • De har fått første vaksine og 3 ormekurer før de forlater oss ved 8 ukers alder. 
 • Registrert stamtavle hos WALA
 • Valpemappe med råd, veiledning og  anne informasjon som vi tenker er nyttig for valpekjøpere. 
 • Valpen er ID-merket med chip som vi registrerer Dyreidentitet. 
 • Alle avlshunder gjennomgår HD (hofter) og AD (albu)- røntgen, øyelyst i tillegg sjekk av patella), og i tillegg er de gentestet for eventuelle arvelige sykdommer.
 • Ubegrensede telefonkonsultasjoner med Kennel Saschi. 
 • At du får en kompis for livet.
 • Råd og veiledning ut hundens liv.
 • Opplæring og/eller råd om pelsstell
 • Jevnlig kontakt med foreldrene til valpen og andre Doodler fra tidligere kull.
 • Ryddig og ordnede forhold.


Hundene vi har i vårt avlsprogram vil stort sett bo hos fórvertsfamilier - tispene de kommer inn til oss for fødsel samt dieperiode (+ -  10 uker), forvertsfamiliene bor i nærheten av oss slik at vi kan ha tett oppfølging med de. De er på besøk hos oss og blir godt kjent med både oss, hundene våre som bor hos oss og huset vårt.Dette gjør de tryggere når de kommer inn for fødsel.

Vi har vanligvis to kull per tispe. 


Alle valpene som blir født hos Kennel Saschi, blir født på et eget valperom i huset hvor mammaen er sammen med valpene sine og får helt fred og ro og skjermet den første perioden. Vi er stort sett sammen med de døgnet rundt og sover også i samme rom, dette for å følge utviklingen deres, og også for å holde mammaen med selskap. Dette mener vi er nødvendig for å skape trygge og gode rammer til mammaen sammen med valpene sine.


Fra valpene er ca 4 uker blir de flyttet til annet miljø – de blir sosialisert slik at de blir vant til en families aktiviteter og lyder. De blir vant til lydene av som foreksempel kaffemaskin, støvsuger, gressklipper og andre lyder som er normalt i en husstand. De blir også eksponert for forskjellige underlag å gå på som bla.tepper, parkett, gress, snø på vinteren og grus. Vi startet med tilvenning av for eksempel kloklipp og annen sosialisering. I tillegg er vi på kjøreturer med de slik at de har opplevd å kjøre bil og det å sitte i bilbur. 
Forvert?


Som fôrvert står man ansvarlig for alt det daglige til hunden, og må sørge for normal oppdragelse, gå på dresurkurs og man står for det økonomiske ansvaret for løpende utgifter som fôr, veterinær og forsikring og alt som det å ha hund fører med seg.


Når man er fôrvert for en hund tegnes det en egen forvertsavtale med oss som oppdretter. Du har hovedansvaret for hunden, mens vi som oppdretter kan bruke hunden til avl inntil vi tar de ut av vårt avslprogram. Du betaler et fôrvertsgebyr sammen med fôrvertsavtale og vi som oppdretter står som eier av hunden så lenge avsperioden er varer.
Når perioden er over flyttes eierskapet over på fôrvert.


Du må bo maks 1 time unna oss i Krokstadelva. Lurer du på om kankje det å være fôrvert er noe for deg?

Ønsker du mer informasjon? Bruk vårt kontaktskjema.