Pelsstell


Vi vil anbefale å venne hundene til å stå på et bord og bli børstet, tørket og klippet fra en tidlig alder. Det krever en del pelsstell av en Australian Labradoodle og trenger å bli klippet iallefall 3-4 ganger i året. Dette varierer selvsagt på hvordan eier ønsker at lengden på pelsen skal være.


Australsk labradoodle trenger mye pelsstell.

Labradoodle er en hund som krever mye pelsstell. Det å ta vare på pelsen til labradoodelen krever både tid og penger. Hvis ikke du klarer å gjennomføre det så er kanskje ikke Labradoodle hunden for deg.


Børsting

Labradoodle er enten literøytene eller ikke røytene. Og derfor må de klippes og børstes. De fleste labradoodles får klumper i pelsen. Hvor mye kommer litt an på hvilen pels de har og hvor nøye man er med pelsstell. Derfor er det lurt å børste pelsen jevnlig. Selv om den ikke har mange floker hele tiden er det lurt å børste den ofte. Det er mye enklere å holde pelsen flokefri enn å få den flokefri. Vi anbefaler at du enten børster litt hver dag hvor du fokuserer på forskjellig deler av hunden på forskjellig dager eller at du børster hele hunden en gang i uken. Dette skaper mindre arbeid over tid og det er veldig bra for å venne hunden til børsting og pelsstell.

Klipp

Det er mange forskjellige måter å klippe på. Hvordan du klipper din hund kan variere etter hvordan pels hunden har, hva du bruker hunden til, hvilken årstid det er, hva du foretrekker og hva hunden trenger. Kroppen er ikke så viktig for oss hvordan du klipper. Det som er viktig er hvordan du klipper hodet. Hodet skal følge standarden. Du kan lese mer om hodet lenger ned.

Det er noen som klipper kunden sin selv og det er andre som drar til hundefrisør.Under har vi lagt ved en video som viser veldig bra hvordan en labradoodle kan klippes. Klippet er mest relevant for labradoodler med fleece og ull pels.


Hvordan klippe selv:

Se video fra YouTube her